Úrad priemyselného vlastníctva získal na projekt peniaze z eurofondov

23.02.2013 Banská Bystrica

Banská Bystrica 22. februára (TASR) - Úrad priemyselného vlastníctva (ÚPV) SR v Banskej Bystrici získal na projekt Elektronické služby ÚPV SR nenávratný finančný príspevok vo výške 3.320.000 eur z Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Operačného programu Informatizácia spoločnosti.

Ako pre TASR ďalej konkretizoval hovorca ÚPV SR Július Šípoš, cieľom tohto národného projektu je zaviesť v úrade plne sofistikované elektronické služby, ktoré zabezpečia prihlasovateľom komfortné vybavenie agendy týkajúcej sa priemyselného vlastníctva. Taktiež vybudovať súvisiaci integrovaný informačný systém a zabezpečiť používanie elektronických služieb ÚPV SR v kontexte slovenského eGovernmentu podľa Národnej koncepcie informatizácie verejnej správy a Stratégie informatizácie verejnej správy.

Šípoš objasnil, že splnením tohto cieľa sa dosiahne vyššia transparentnosť a kvalita poskytovaných služieb ÚPV SR, úspora nákladov na strane poskytovateľa a používateľa služieb, ďalej elektronická výmena v rámci systému registrácie predmetov priemyselného vlastníctva v Európskej únii a tiež lepšia informovanosť účastníkov konania pred ÚPV SR.
 

Vyberte región